Vennetur i Lofoten – Kjør selv

Velkommen til en reise igjennom Lofoten! 

Denne reiseruten er et fint utgangspunkt for å planlegge en vennetur til Lofoten, det perfekte stedet for eventyrlige aktiviteter og ferieminner. Vi har laget en reiserute som kan inspirere til valg man skal ta på ferden, men man kan gjøre akkurat de endringene man vil for at det skal passe nettopp dere best! 

I dette ruteforslaget går veien inn i Lofoten fra Bodø med ferge til Moskenes og veien hjem gjennom Lofast, Lofoten sin fastlandsforbindelse. Fra Svolvær kan du kjøre til Vesterålen, Narvik, Harstad eller Tromsø, eller ta ferga fra Lødingen til Bognes og kjøre E6 sørover. Du kan også snu denne kjøreruten om du vil, eller kjøre tilbake og ta fergen tilbake til Bodø. Alt handler om hvor mye tid du har, og hva du ønsker å oppleve. Det finnes mange gode grunner til å ta flere enn 3 overnattinger i Lofoten. 

Vi anbefaler å ha god tid og finne roen i Lofoten, men om man ikke har mer tid, er dette et flott utgangspunkt for tidenes vennetur med bil i Lofoten. Husk; dere kan jo alltid komme tilbake.

Vil du vite mer før du planlegger din tur til Lofoten?
Lofoten har alltid vært kjent for sin fisk og natur, men har de siste tiårene virkelig blitt et aktivitetseldorado i utrolig natur.  Med hvite korall strender, fjelltopper, brygger og fantastiske mat og drikke opplevelser, som sammen med midnattssola inviterer til sene og magiske kvelder

På https://lofoten.info/ vil dere finne masse informasjon om hva dere kan gjøre og oppleve i Lofoten på ferie med venner og mange utrolige aktiviteter.
Dere kan også bruke et interaktivt kart som dere finner her, som kan hjelpe fere til å finne akkurat det dere leter etter!

1

Dag 1: Bodø til Moskenes

Bodø, Norway – Moskenes, Norway 
Om du ankommer med fly til Bodø og leier bil, eller dette blir en etappe som en del av din lengre reise, er selvfølgelig helt opp til dere. Dere kan ta hvilken som helst del av denne reisen og gjøre den om!

Dere starter med å ta ferge fra Bodø til Moskenes. Ruteinformasjon kan dere finne her

Når dere kommer til Lofoten og Moskenes er dere midt i Lofotnaturen. Her setter dere kursen mot Reine. Det ikoniske fiskeværet som ligger ved inngangen til Kirkefjorden er kjent for utkikkspunktet Reinebringen og magisk natur. Det finnes mange gode overnattinger i området, og i denne ruten legger vi opp til at dere sover på Reine Rorbuer. Her kan dere gå til Reinebringen om forholdene ligger til rette for det. Sjekk Facebook siden Reinebringen for oppdatert informasjon. Etter et godt måltid på Reine og avslapping på rorbua, lokker midnattssola. Finn stillheten sammen med en kajakktur i kveldssola.

2

Dag 2: Fra Reine Rorbuer til Henningsvær

Reine Rorbuer, Reine Norway – Henningsvær Rorbuer, Henningsvær Norway
Etter en morgen med havbrus kan dere sette kursen mot Unstad Arctic Surf. Kjør østover på E10 i ca. en time til du kommer til Steinfjordveien. Her tar du av til venstre til du kommer til Unstadveien. Den følger du helt til Unstad Arctic Surf. Det verdenskjente surfestedet er ikke bare for de erfarne, men også det perfekte stedet å få en god introduksjon til surfing. Skeptisk til surfing? På Unstad kan hele gjengen dra sammen på SUP – Stand up Padle Board. De stille fjordene skaper den perfekte lekeplass for en SUP tur. Padle til svabergene og hopp fra klippene, lek dere til minner for livet.

Spis et nydelig måltid etter en tur i badestampen og gjør dere klar for avreise mot Henningsvær. Fra Unstad følger dere veien tilbake til E10, hvor dere tar til venstre og kjører videre østover. Her følger dere veien i ca. 40 km til dere kommer til Henningsværveien på høyre side. Denne følger dere inn til Henningsvær. Det er mange flotte overnattingsteder i Henningsvær, men i denne ruten tar vi utgangspunkt i Henningsvær Rorbuer. Etter en heftig dag ute i elementene anbefaler vi en god middag på kaikanten i Henningsvær etterfulgt av et barbesøk. Fiskekrogen og Bar Nord vil gi den perfekte introduksjon på Henningsvær og avslutning på dagen. 

3

Dag 3: Henningsvær til Svolvær

Henningsvær Rorbuer – Henningsvær Norway – Svolvær, Norway 
Dagen starter rolig, med tid til å undersøke Henningsvær. Stedet er fullt av liv og muligheter, noe dere kanskje fant ut av kvelden før. I dette fiskeværet vil du finne mange spennende butikker, håndverkere og kafeer som er unik for Henningsvær. Kanskje frister det med en snorkletur med Lofoten Opplevelser. Det er lett å bli glad i Henningsvær, som mange andre steder i Lofoten. Dette fiskeværet er en av mange gode grunner til å ha mer tid i Lofoten.

Veien videre tar dere til byen Svolvær. Kjør ut til E10 igjen og ta til høyre østover på E10. Etter ca 30 minutter vil dere kommer til Svolvær.  Her er Lofotens største utvalg av restauranter, barer og aktiviteter.

Vi tar utgangspunkt i at dere sjekker inn på Thon Hotell Lofoten, plassert perfekt midt på torget i Svolvær. Her vil dere finne roen og ikke minst utsikten, som sammen med en av Norges beste frokoster, har satt dette hotellet på kartet. For andre overnattingsmuligheter i Svolvær kan dere se her.

4

Dag 4: Svolvær – Lødingen – Bodø

Svolvær, Norway – Lofast
Få en siste opplevelse etter frokost på siste dag med for eksempel havørnsafari til Trollfjorden.

Det finnes et hav av aktiviteter og turer man kan oppleve fra Svolvær. Her kan dere se en oversikt over alle de forskjellige mulighetene dere har! 

Det finnes mange grunner til å ta flere enn 3 overnattinger i Lofoten. Vi anbefaler å ha god tid og finne roen i Lofoten, men om man ikke har mer tid, er dette en flott rute. Dere kan jo alltid komme tilbake.

5

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.