Rorbu og sjøhus

Villa Lofoten

Om

Villa Lofoten er en liten gruppe med nylig renoverte, historiske bygninger som tidligere tilhørte lokale fiskere i det lille samfunnet Kvalnes, Vestvågøy. De tilbyr nå vakker feriebolig for besøkende som søker en autentisk Lofoten-opplevelse.

Villa Lofoten tilbyr overnatting i historiske bygninger etter fiskerbøndene på Kvalnes på Vestvågøy. De historiske bygningene, havna, stranda, jordbruket, havet, fjellene, vinden, været, nordlyset og midnattssola gir en unik og særegen atmosfære. Våre gjester fornemmer minnet av det som har vært samtidig som de inviteres til å skape sine egne fortellinger og historier.

De tre bygningene ligger i Kleivan havn i det nedlagte fiskeværet Kvalnes. Et steinkast unna havna ligger den tilhørende gården Soleng. Våre bevaringsverdige bygninger er restaurert og tilpasset ny bruk. Innredningen består av spesialbygde møbler og nordisk design. Interiøret er vitnesbyrd om skandinavisk håndverk og kunsttradisjon.

Salteriet står ytterst på kaia. Det er et eksempel på hva som kan kalles et mesterverk innenfor folkearkitektur. I første etasje er det åpen planløsning med kjøkken og spisestue, peis, trappesjakt og et bad. I etasjene over finner vi to stuer med utsikt mot havet og fire soverom. Her kan det bo inntil seks personer.

I Rorbua er det også åpen planløsning med entré, kjøkken og spisestue, samt et bad. I den originale delen av rorbua – fra 1850-tallet. – er det to soverom. Begge rom har en dobbeltseng, originale arbeidsbord, vedovner og mange spor etter fiskernes liv og virke. Her kan det bo inntil fire personer.

Trandamperiet er så nær havet du kan komme. I vinduet i gulvet kan en følge tidevannets bevegelser. Inngangsrommet tjener nytten som entré, stue, spiserom og kjøkken. I det tidligere damperiet er det en romslig stue med inngang til et soverom med lav takhøyde og dobbeltseng på gulvet.

Edvardbua – i midten av rorbua – er perfekt for to unge eventyrere eller et par. Her er det to rom – et soverom og et rom med spise-, sofa- og arbeidskrok. I tillegg er det en liten entre med kjøkkenutstyr, kaffetrakter og vannkoker. Eget bad og kjøkkenfasiliteter i kjelleren. Utenfor inngangen er det et trivelig uteområde. Her kan du slappe av i sola, se på fjellene og lytte til havet.

Sigurdbua – i enden av rorbua – er perfekt for et par, to venner eller for noen som reiser alene. Det er et rom med en hems, en sofa (som også kan brukes som en seng), et skrivebord og et lite spisebord og utstyrt med komfyr med to kokeplater og et kjøleskap. I kjelleren er det eget bad, og kjøkken hvor en henter vann og tar oppvasken.

I våre hus er det god Wi-Fi dekning og oppvarming. Alle våre gjester er velkomne til å bruke uteområdene, terrassen og våre kajakker og sykler.

Frokostkurv og/eller velkomstmiddag kan forhåndsbestilles.

Les mer

Fasiliteter

Fasiliteter
Arbeidsplass
Te/kaffe-maskin
Trådløst internett
Spesielle behov
Barnevennlig
Kjæledyr tillatt ved forespørsel
Parkering for funksjonshemmede
Rom for allergikere/astmatikere
Location
Fjellutsikt
Nærhet til naturen
Sjøutsikt
Ved kysten
Mat og Drikke
Kjøkken tilgjengelig
Miljøsertifisering
Norsk Økoturisme
Øko sertifisering
Svanen
Parkering (Faciliteter)
Parkering
Fasiliteter (hotell)
Wc og dusj på rommet

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.