Restaurant

Låven på Hov

Om

Låven på Hov stod ferdig i Mai 2018 etter en nesten 2 år lang oppussing. Den ble opprinnelig bygd på 1950 tallet av Tor Jensen og Åge Hov, oldefaren og bestefaren til Frode Hov som i dag eier gården.

Ambisjonen er å skape et uhøytidelig, ekte og avslappende sted med smakfull og lokal mat med røtter i gårdens historie og mattradisjoner. Låven serverer også veldig god kaffe og deilige hjemmelagde kaker.

Låven er åpen hver dag med plass til ca hundre gjester. Lokalet har alle rettigheter og åpent for alle slags arrangementer. Kombiner middagsopplevelsen på Låven med en ridetur i Lofotnaturen, en fjelltur på Hoven, eller en søndagstur på den vakre, hvite Hovstranda. Prøv gjerne en av Europas beste golfbaner, Lofoten Links like ved. Trenger du overnatting foreslår vi Lofoten Link Lodges hvor du finner over 30 rom og 11 hytter til utleie. De ligger bare er en kort gåtur unna Hov Gård.

Restaureringen av Låven fra 50-tallet startet allerede i 2016, og tok over et år å ferdigstille. K A Karlsen AS har hatt totalentreprise for prosjektet, og har i tillegg til brukt Haneseth Lofoten AS til lys og alt det elektriske, mens alt rørleggerarbeid ble gjort av Håkon Hansen AS.

Låvens nordøstside er lagd av store glassvinduer med utsikt mot den hvite Hovstranda, midnattsola og nordlyset. Vår nabo Anne, har lagd de vakre og veldig solide bordene av hundre år gammelt treverk fra et lokalt hus. Lampene i taket er de originale melkespannene fra gården.

I prosjektet har vi brukt mye tid og ressurser på å ta vare på selve konstruksjonen til bygget. Den fine lysetting i taket fremhever denne og skaper en unik stemning. Det høye taket gir også en spesiell stemning der talja og stokken som talja ble dratt etter når en tok inn høyet fra en stor luke på sørvest veggen henger.

Veggene på innsiden er også originale. Du kan fortsatt se rester av betong på veggene da oldefar Tor først brukte tømret til forskaling av to etasjer med betong før det samme tømmeret ble brukt til vegger på Låven. Vi har lagt vårt hjerte i å ivaretatt det originale bygget, samtidig er bygget moderne med isolasjon, ventilasjonsanlegg og varmesystem som holder gjestene våre varme og tilfredse gjennom alle årstider.

En stor glasspeis og myke retromøbler skaper en fin atmosfære selv på mørke vinterkvelder. Her kan du nyte et godt måltid, med en vakker utsikt, eller bare slappe av ved peisen med en god bok og øl fra Lofoten. Vi tar også gjerne i mot barn, og har et lekehjørne og barnemeny å tilby til våre yngste gjester.

Lokalet er velegnet for møter, workshop og konferanser, og kan reserveres for dette uansett tid på året. Vi har installert en moderne prosjektor i taket, sammen med et stort lerret for filmvisning og presentasjoner. Dette og et profesjonelt lydsystem, og akustiske paneler gjør Låven til det perfekte sted for heldagsmøter, mindre konferanser, nordlys-fotokurs, forelesninger og diskusjoner.

Planlegg ditt neste arrangement, julebord, bedriftsmøte på Låven, kombinert med ridetur eller golfaktiviteter, og overnatting på Lofoten Links.

Velkommen til Låven på Hov Gård

Frode Hov

7. generasjon på Hov

Les mer

Fasiliteter

Miljøsertifisering
Miljøfyrtårn

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.