Restaurant

Holmen Lofoten Restaurant

Om

På Holmen Lofoten gjør vi ting litt annerledes.

Vi har en utrolig rik fauna og flora i området rundt Holmen, og er alltid på utkikk etter lokale råvarer og ingredienser til kjøkkenet. I det unike og frodige landskapet vi bor i, finner vi både torsk og kveite, sopp og bær, fjellhare, tang og lam (for å nevne noen få) som alle er innslag på menyen gjennom året.

Holmen ble skapt av Ingunn Rasmussen, som vokste opp på kaia og i fjæra. Familien hennes levde av alt som kunne fiskes, fanges eller sankes fra hav og land. Denne måten å leve på har forsynt innbyggerne i generasjoner og er en filosofi vi ønsker å ta vare på og bevare. Vi vil ha det enkelt og smakfullt. Bli med oss for å høste av naturens spiskammer, lær av ypperlige kokker i vårt åpne kjøkken, og opplev en annerledes tilnærming til nord norsk mat.

Noe av det morsomste vi gjør er å sanke urter, blomster og bær gjennom mikrosesongene, og på sommerhalvåret arrangerer vi sanketurer med våre gjester. Her gir vi en innføring i hvilke vekster man kan sanke i nærområdet og hva de kan brukes til. Du vil også få et innblikk i vår kultur, historie og filosofi om naturen. Og hvem vet – kanskje kommer det vi har sanket på kveldens meny?

For de med ekstra interesse innenfor alle aspekter av mat og drikke, tilbyr vi et begrenset antall “weekend”- pakker som del av Kitchen On The Edge Of The World. Sammen med verdenskjente kokker og bartendere, frister vi sansene dine med alt fra sanking i fjellet til matlagings – og cocktailkurs og et fem-retters festmåltid på kvelden. Noen av talentene i 2023 inkluderer kokkene Valentine Warner, Rick Stein, Nuno Mendes, Nieves Barragán Mohacho, Fuchsia Dunlop og bartender Nick Strangeway.

Vi anbefaler å forhåndsreservere bord i restauranten.
Mer info: http://www.holmenlofoten.no.

Hjertelig velkommen!

Les mer

Fasiliteter

Miljøsertifisering
Miljøfyrtårn
Øko sertifisering

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.