Restaurant

Børsen Spiseri

Åpningstider

Alle dager: kl.18.00-22.00.

Om

Børsen Spiseri – fiskerestaurant med tørrfisk som spesialitet

En av Lofotens mest anerkjente restaurant, Børsen Spiseri er innredet i den gamle Handelsbrygga fra 1828 på Svinøya i Svolvær. Svinøya er den eldste delen av byen Svolvær. Det var her fundamentet for byen Svolvær ble grunnlagt utover 1800 tallet. I dag er det broforbindelse inn til Svolvær sentrum. Handelsbrygga er en av Nord-Norges best bevarte av sitt slag og er den eldste som står igjen i Lofoten av sitt slag og størrelse. De gamle og originale tømmerveggene, konstruksjonen og gulvet er tatt godt vare på. Vårt kjøkken bærer kulturarven videre og hos oss ønsker vi å gi deg gode matopplevelser med lokale råvarer. Vi serveres både kjøtt og fiskeretter. Menyen endres med årstidene og tilgangen på lokale råvarer fra Lofoten og Nord-Norge.

Vi har stor kaiterrasse for uteservering i sommersola, når solen skinner er det nettopp her den skinner lengst i Svolvær. Rett utenfor kaiterrassen finner du også vår flytende Sauna som er svært populær. Kombiner gjerne Sauna og middag hos oss etter du har utforsket Lofoten, dette vil garantert toppe opplevelsen.

I samme Handelsbrygge ligger også Krambua, som er et lite museum i seg selv. Krambua var Svolværs første butikk og er i dag vår resepsjon for utleie av rorbuer. Her henger gamle varer og utstyr fra fordums tider, og man blir ført 100 år tilbake i tid! Ta gjerne en aperitiff her inne før måltidet. Her er litt av hvert å studere i hyllene og under taket.

I 2021 ble vi tildelt Kulturminnefondets nasjonale plakett for godt bevaringsarbeid.

Børsen Spiseri har 160 sitteplasser fordelt over 2 etg. For private arrangementer kan vi bespise opptil 250 personer.

Hjertelig velkommen til mat og kulturopplevelse!

Les mer

Fasiliteter

Miljøsertifisering
Miljøfyrtårn

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.