Kafé og kaffebar

Bakeriet Å

Om

Unn deg Lofotens beste kanelboller fra gamle bakeriet på Å. Kjenn kanellukten som sprer seg i Å hver eneste sommerdag. I bakeriet fyrer vi med bjørkeved i ovnen fra 1844 for å steke brød, rundstykker og kanelboller. Det smaker som hjemmebakt fordi alt arbeid gjøres etter gamle oppskrifter.

Hver dag åpner hundrevis av folk Bakeriets dør for å smake på vårt nystekt brød. Med lidenskap og nysgjerrighet til baking følger vi gamle, tradisjonelle oppskrifter.

Om sommeren er Bakeriet i full drift. Besøk oss og ta en prat om bakingen og produksjonsteknikker.
Vil du unne deg en god kake og en espresso laget av nykvernet kaffe fra Brenneriet Handelsstedet Forvik – da er du velkommen til vår koselig Museums Kafe under Gamlebutikken.

Vi tilbyr skreddersydde kurs i baking, og korte kurs i flatbrød baking. Ta kontakt om dette er noe for deg 🙂

Bygget: Bakeriet ble bygd i 1844 i den typiske Trønder- og Nordlandsstil, med vinduer like under takskjegget. Etter brannen i 1888, ble huset ombygd i empirestil med gavler og et tak av skifer. Bygningen er fredet av Riksantikvaren. Under lofotfisket ble tilreisende fiskearbeidere innkvartert her sammen med tjenestefolket. I første etasje er det et bakeri som er bevart akkurat slik som det var midt i forrige århundre.

Les mer

Bakeriet ligger i Å sentrum, idyllisk plassert. 5 km til ferge (Bodø), 65 til Leknes.

Fasiliteter

Spesielt tema
Sommer

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.