Hver dag hundrevis av folk åpner Bakeriets dør for å smake på vårt nystekt brød. Med lidenskap og nysgjerrighet til baking gjenopplever vi både gamle, tradisjonelle oppskrifter, vi tar opp mat tradisjoner som er gått i glemmeboka, og utforsker nye teknikker og smaker.
Fra mai til september er Bakeriet i full drift. Besøk oss og ta en prat om bakingen, produksjonsteknikker og helsekost.
Du kan nye nystekte brød og god kaffe i en sittekrok i Bakeriet med gamle fjøl på vegger. Vil du unne deg en god kake og en espresso laget av nykvernet kaffe fra Brenneriet Handelsstedet Forvik – da er du velkommen til vår koselig Museums Kafe under Gamlebutikken.
Vi er også åpent før Jul og ved Lofotfiskedager som arrangeres i Fiskeværsmuseum.
Vi tilbyr skreddersydde kurs i baking, og korte kurs i flattbrød baking. Ta kontakt om dette er noe for deg 🙂
Bygget: Bakeriet ble bygd i 1844 i den typiske Trønder- og Nordlandsstil, med vinduer like under takskjegget. Etter brannen i 1888, ble huset ombygd i empirestil med gavler og et tak av skifer. Bygningen er fredet av Riksantikvaren. Under lofotfisket ble tilreisende fiskearbeidere innkvartert her sammen med tjenestefolket. I første etasje er det et bakeri som er bevart akkurat slik som det var midt i forrige århundre.
Bakeriet ligger i Å sentrum, idyllisk plassert. 5 km til ferge (Bodø), 65 til Leknes.
Fasiliteter
Var dette nyttig?
Takk for din tilbakemelding!
Takk for din tilbakemelding!
Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.