Vandring

Fjelltur til Reinebringen (448 moh.)

  • Duration

Om

En av de mest populære fjellturene i Norge, Reinebringen, ligger i Moskenes kommune.

Informasjon om Reinebringen
Varighet: ca 1-2 timer.
Høyde: 448 moh.
Sesong: mai – september.
Vanskelighetsgrad: middels vanskelig.
Helling: ca. 45 grader.
Distanse: 2 km tur/ retur.
Startpunkt: Reine ytre havn.

Turbeskrivelse
Som alltid går en på eget ansvar i fjellene i Lofoten, så hold deg på stien. Selv om turen til toppen går på sherpatrapp, er det likevel en bratt og til dels krevende tur å gå. Du følger trappene som troner oppover den bratte fjellsida, og ønsker du å ta en pust i bakken, er det bygd inn mange fine stoppesteder underveis før man tar fatt på de siste meterne. Turen er ikke anbefalt for små barn, og av sikkerhetshensyn frarådes det på det sterkeste å gå turen i vinterhalvåret.
Reinebringen er langt ifra et av de høyeste fjellene i Lofoten, men utsikten fra toppen er kjent for å være en av de mest fabelaktige. Dette er en favoritt blant de fleste og du vil raskt forstå hvorfor når du kommer til toppen. Sett deg ned og nyt utsikten over pittoreske Reine og ville fjorder og fjell. Det kan også anbefales å gå turen under midnattssolsesongen i Lofoten, for den er om mulig enda mer vakker da. Turen er utrolig populær både blant fastboende og ikke minst for turister.

Det er viktig å ha gode sko, drikkeflaske med vann og vindtett jakke. Et ekstra sett tørre klær er også å anbefale. Glem heller ikke fulladet batteri, slik at du får minnene med deg hjem. Husk å nyt øyeblikket!

Parkering
Om du ønsker å ta turen opp hit, og kommer med egen bil – må du parkere på Reine Ytre Havn. Her starter turen og du går gjennom sentrum av vakre Reine til Reinehalsen og videre langs E10 mot Å. Følg den gamle veien på yttersiden av tunellen. På venstresida av autovernet går det en sti som fører til den gamle veien på yttersida av tunnelen. Kommer du med buss er nærmeste busstopp «Reine kryss (Moskenes)».

Spørsmål om Reinebringen:
Hvor finner jeg Reinebringen?
Reinebringen ligger på Moskenesøya like ved Reine.

Kan jeg gå turen hvis jeg har høydeskrekk?
Enkelte partier kan oppleves luftig, og selv om det er trapp, er turen middels krevende.

Passer turen for barn?
Kjentfolk og fjellguider fraråder å ta med små barn på Reinebringen. Dersom barna er vant til å gå på høye fjelltopper i ulendt terreng kan de gå opp, men på toppen er det et lite område å bevege seg på. Om sommeren er det trangt om plassen for skuelystne fjellfolk.

Les mer

Fasiliteter

Aldersgrense
Aldersgrense
Spesielt tema
Sommer

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.