Vandring

Fjelltur til Linken i Svolvær (105 moh.)

Om

Linken er en kort men fin lav terskel tur som passer like godt for barn som voksne. Du kan også gå denne veien når du skal til Tjeldbergtinden som også ligger i Svolvær – i Lofoten

Informasjon om turen
Parkering: I sentrum av Svolvær.
Sesong: Hele året
Distanse: 1,9 km (en vei 3,8 km t/r).
Høydemeter: 152 moh.
Varighet: 1t tur/retur.
Vanskelighetsgrad: Lett (grønn) tur som passer for alle.
Startpunkt: Torget i Svolvær

Turbeskrivelse
Her kommer man seg opp i høyden uten å måtte gå flere høydemeter. Det er ikke alle som ønsker eller har muligheten til å gå hele bratte stigninger og lengre fjellturer. Linken er derfor den perfekte tur om du ønsker å komme litt opp i høyden uten å måtte bestige flere høydemetre.

Turen er fin å gå hele året, men går du den vinterstid minner vi på at det er lurt å sjekke føret. Det kan være glatt og/eller mye snø.
Linken/Tjeldbergaksla ligger et lite stykke fra Svolvær sentrum, men er fremdeles veldig tilgjengelig. Toppen Linken er en liten fjelltopp rett nedenfor Tjelbergtinden.
Kjører du bil, kan du parkere i sentrum og ta en spasertur til starten. Det ca. 20 min å spasere fra Svolvær sentrum til bommen bak Brannstasjonen, som er startpunkt.
Gå fra sentrum langs gang- og sykkelstien mot Kabelvåg, og ta av når du kommer til bensinstasjonen Esso. Fra Esso følger du veien til du når brannstasjonen på venstre side. Ta til venstre rett før brannstasjonen og følg veien til du når en bom med skilting «Tjeldbergtind» ved siden av. Her går en grusvei opp hele veien til toppen av Linken.
Veien oppover grusbakken er fin, og omkranset av trær. Når du går oppover stien har du utsikt mot Svolvær by og fine fjellrekker som Løva og Kongstindan. Når du har kommet opp til masten følger du videre en liten sti som går videre ca. 150 meter sørover ut til utkikkspunktet.

Ønsker du en lengre og brattere tur kan du følge skiltet opp til Tjelbergtinden. Her fortsetter ruten videre opp til 367 høydemeter.

Spørsmål ofte stilt om Linken/Tjeldbergaksla

Kan man ha med hund?
Ja, denne turen passer fint å ha med hund, men husk båndtvang i perioden 01. april til 20. august.

Passer turen for barn?
Turen passer utmerket for barn og voksen i alle aldre. Skal du ha med barnevogn egner ikke turen seg om det er mye sne og glatt føre.

Er turen vanskelig?
Nei, dette er en tur som alle kan være med på.

Er turen luftig?
Nei, turen består ikke av noen luftige partier.

Kan man gå turen om vinteren?
Ja, det kan du, men husk fottøy etter føret, f. eks brodder.

Les mer

Fasiliteter

Spesielt tema
Sommer
Vinter

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.