Safari

Ski og Seil Lofoten – Seil Norge

Om

Ski og Seil i Lofoten er et eventyr for deg som vil seile deg frem til fjellet, starte i vannkanten og stå på ski i alpine og hvitkledde Lofotfjell! En tur for deg som liker utfordringer og det å være underveis ute på tur, og som vil oppleve noe unikt, vilt, rått og vakkert – enten du er erfaren eller nybegynner.

Fjellene i Lofoten er noe av det råeste Norge har å by på, og de er kjent for sine alpine topper og et stort antall varierte nedkjøringer for alle ferdighetsnivåer. De fleste turene byr på mellom 700 -1000 høydemeter med nedkjøring, og avsluttes ofte helt nede i fjæra! Mulighetene er mange, men de mest spektakulære turene er tilgjengelige kun med båt.

I løpet av denne langhelgen skal vi oppleve og bestige mange av de flotteste fjellene i Lofoten, samtidig som vi får noen flotte kortere seilturer på vei fra det ene skifjellet til det andre. Turen starter og slutter i Svolvær.

Toppturene vi går i løpet av turen planlegger vi i fellesskap, tilpasset gruppa, vær og føreforhold. Etter toppturene på dagtid seiler vi videre til neste havn og klargjør for ny topptur neste dag. Dette er en aktiv tur hvor opplevelsene ute i naturen får fullt fokus; enten det er bak roret på båten eller med ski på bena. På turen har vi med oss ski-guide alle dagene. Guiden er med som ressurs og læremester, og gir oss muligheter til også å gjøre mer krevende skiturer og bestigninger dersom været, forholdene og gruppens nivå åpner for det.

Av stedene vi skal innom underveis på turen er Svolvær, Austnesfjorden, Geitgaljertind, Trollfjorden og Raftsundet.

Dag 1 – Ankomst Svolvær Brygge
Dag 2 – Austnesfjorden
Dag 3 – Austnesfjorden
Dag 4 – Trollheimen
Dag 5 – Skikjøring i Raftsundet

Hva er egentlig Ski og Seil?

Ski og Seil er et turkonsept der vi seiler inn til foten av fjellheimen og starter skituren i vannkanten. Med båt kan vi flytte oss fra sted til sted, og velge fjellsider og områder ut i fra vær og føreforhold. Ski og Seil er noe italienske og franske skikjørere har gjort i Norge siden 90-tallet, og som nordmenn såvidt har oppdaget gledene ved. Vi i SeilNorge har arrangert SkiogSeil-turer på Helgeland, i Steigen, i Lofoten, i Lyngen og i Finnmark i mange år, og vi tør påstå at vi kjenner de beste stedene.

Du bør ha noe erfaring med toppturer for å være med på Ski og Seil, men vi velger turmål ut i fra deltakernes nivå. Hvis du er i tvil om ditt nivå, så kontakt oss gjerne i forkant, så kan vi finne en tur som passer deg perfekt – enten du er nybegynner eller erfaren. Seilmessig er denne turen ikke særlig vanskelig, men du må være forberedt på både vindstille og seiling i hardt vær. Er du nybegynner ønsker vi å gjøre deg til sjømann/kvinn så fort som mulig, og er du erfaren får du raskt ansvar og større utfordringer. Alle deltakere bidrar med seilingen, matlagingen og drift av båten.

Vi anbefaler alle våre deltagere å reise så miljøvennlig som mulig. Å ta tog eller kjøre flere i samme bil er det beste. Å reise langsomt gir også en annen dimensjon til ferien enn å bare fly over alle de vakre stedene landet vårt har å by på.

Programmet bør sees på som et utgangspunkt som vi tilpasser etter vær og forhold. Er vi et sted uten snø, drar vi dit snøen er! Om bord i båten har vi med oss lettbåt til strandhugg og små ekspedisjoner, vi har fiskeutstyr til torsken, og turutstyr til bål og toppturer. Med seilbåten er vi fleksible til å finne den beste snøen, men det betyr kanskje at vi drar et sted som ikke står i programmet.

Les mer og book turene her.

SeilNorge AS
Himmelblå Brygge
8985 Ylvingen

Telefon: (+47) 41 29 79 00

Les mer

Fasiliteter

Spesielt tema
Vinter

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.