Galleri

Nordnorsk Kunstnersenter

Om

Ønsker du deg en høykvalitets kunstopplevelse i Lofotens største by? Da bør du definitivt avlegge Nordnorsk kunstnersenter et besøk.

Nordnorsk kunstnersenters formål er å skape interesse for og styrke billedkunst og kunsthåndverk i regionen. Senteret har et lokalt utgangspunkt med en regional, nasjonal og internasjonal orientering.

I Svolvær har senteret et skiftende utstillingsprogram og selger kunst og kunsthåndverk fra regionen. På Svinøya, noen få minutters gange fra byen, ligger kunstnersenterets gjestekunstnerbolig Kunstnerhuset i Svolvær. Nordnorsk kunstnersenter jobber i tillegg med formidling i hele landsdelen. Annet hvert år arrangeres den internasjonale biennalen LIAF, Lofoten internasjonale kunstfestival.

Nordnorsk kunstnersenter, som ble grunnlagt av de nordnorske kunstnerorganisasjonene i 1979, mottar driftstilskudd fra Kulturrådet, Nordland fylkeskommune, Troms fylkeskommune, Finnmark fylkeskommune og Vågan kommune.

Nordnorsk kunstnersenters butikk er landsdelens største kunsthandel. Her finner du et bredt utvalg av kunst av kunstnere fra regionen, men også av andre norske kunstnere. Kunsten er i mange ulike teknikker, formater og prisklasser.

Visste du at flere hundre nordnorske kunstnere har hatt utstilling ved Nordnorsk kunstnersenter?
Nordnorsk kunstnersenters ligger på torget i Svolvær, midt mellom Thon hotell Lofoten og turistinformasjonen.

Svolvær er den største byen i Lofoten og kan by på en rekke kulturelle opplevelser, forestillinger og konserter. I tillegg er det et utmerket utgangspunkt for turer ut i naturen. En fottur til fjellet Svolværgeita er stadig populært.

Foretrekker du å holde deg i lavlandet kan du gå på shopping i byens mange butikker, ta en rusletur langs kaia eller du kan nyte en kaffe på torget.

Les mer

By the main square in Svolvær.

Fasiliteter

Aldersgrense
Aldersgrense
Spesielt tema
Sommer
Vinter

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.