Galleri

Lille Kabelvåg

  • Price

    50 nok

Om

Lille Kabelvåg kunstgalleri og museum er slett ikke så lite som navnet kan tilsi.

Med hele 600 kvadratmeter utstillingslokaler og verk av over 200 ulike kunstnere er Lille Kabelvåg kunstgalleri og museum et av Lofotens største private kunstgallerier.

Galleriet ble etablert i 2006 av kunstnerparet Inger Anne Nyaas og Thor Erdahl. Begge er representert med en stor samling egne arbeider i galleriet.

Inger Anne Nyaas er tekstilkunstner, og ifølge henne selv utfordrer hun gjerne den tradisjonelle forståelsen av kunstens arena. Blant annet har hun valgt å vie kopptua (nordnorsk for kjøkkenklut) økt oppmerksomhet, og ved trykk av bilder, mønstre og symboler har hun gitt de hverdagslige klutene nytt liv. Hun benytter seg for øvrig av alt fra avokadoskall og annet matsøppel, til flaskekorker og plastposer i sitt arbeid.

Thor Erdahl er maler og grafiker, og er kjent for å tolke naturen gjennom sin bruk av store formater, enkle former og sterke farger. Han er oppvokst i Kabelvåg, og blir regnet som en av landsdelens mest markante kunstnere.

I 2014 åpnet galleriet objekt- og kunstsamlingen Kunst i motbakke. Dette er som en stor installasjon, med elementer fra arkeologi, historie, grafikk, fotografi og kunsthåndverk. Over 200 kunstnere har bidratt til samlingen. Publikum starter på første plan, og beveger seg sju meter opp i høyden via røde trapper. På ferden er man innom flere rom – med svært ulikt innhold. De aller fleste, også for de som i utgangspunktet ikke er så kunstinteresserte, finner noe de har eller får et forhold til i denne samlingen. For barna er det gjerne en oppskåret sofa – full av små lekedeler – som vekker særlig interesse.

Visste du at…
…du kan se en over to meter høy gardin av melkekartongbunner i galleriet?

Lille Kabelvåg kunstgalleri og museum ligger like ved Kabelvåg torg. Utsmykkingen av torget er gjort av Thor Erdahl, og passer fint å oppleve enten før eller etter galleribesøket.

I galleriets 2.-etasje er det egen tegnekrok for barna, og også mulighet for de voksne og sette seg ned for å lese i tidskrifter og bøker som finnes der.

Dagen kan avsluttes med pizza og god drikke på Arbeidern. Eller bare en rolig rusletur gjennom Kabelvågs små og koselige gater.

Les mer

Fasiliteter

Aldersgrense
Aldersgrense

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.