Galleri

Galleri Lofoten

  • Price

    60 nok

Om

I Galleri Lofoten kan du oppleve alt fra skulpturer signert
Nico Widerberg til en av Norges største samlinger av nordnorske malerier fra 1800-tallet.

Galleri Lofoten ligger sentralt plassert i Henningsvær, og består av to etasjer med kunst fra 1800-tallet og fram til i dag. Første etasje er viet en stor samling malerier av blant annet Otto Sinding, Gunnar Berg, Even Ulving og Adelsteen Normann. Disse malerne blir gjerne kalt «lofotkunstnerne», og har fått mye av æren for at nordmenn på den tiden fikk øynene opp for den nydelige naturen i øyriket. Utstillingen viser et bredt spekter av kunstnerens nordnorske motivkrets ved bruk av ulike teknikker.
I galleriets andre etasje finner du oljemalerier, skulpturer og grafikk av tre Widerberg.
Frans, Nico og Thomas Widerberg.
Deler av denne utstillingen er til salgs.
Den svenske kunstneren Lars Lerin bodde tolv år i Lofoten, og regnes som en av Europas fremste akvarellmalere. Han har en liten avdeling akvareller i andre etasje. De fleste av hans bilder i galleriet har motiver fra Lofoten.
Galleri Lofoten het tidligere Galleri Lofotens hus, men byttet navn da stedet fikk nye eiere i 2019. I tillegg til kunsten rommer galleriet også en historisk utstilling om Henningsvær i tidligere tider. Her kan du blant annet se redskaper og utstyr som ble brukt under lofotfisket.
For Galleri Lofoten er målet å formidle nordnorsk historie og Lofotens landskap gjennom kunsten, og å være et levende galleri for hele familien.
Beliggenhet
Galleri Lofoten er plassert på kaikanten mot havna i Henningsvær. Etter galleribesøket kan du nyte et glass rødt eller hvitt i stedets vinbar. Her kan du også bestille ostefat fra den lokale produsenten Aalan Gård. Galleri Lofoten arrangerer ofte konserter og er en kulturell arena der lokalbefolkningen møtes.
I galleributikken finner du et utvalg av lokale varer, kunstbøker, postkort og kunstplakater. For mer kunst- og kunsthåndverk anbefales et besøk på 925 Catrine Linder, Kaviarfabrikken og Engelskmannsbrygga.
Oppdaterte åpningstider: 10:00 – 20:00

Fasiliteter

Aldersgrense
Aldersgrense
Spesielt tema
Sommer
Vinter

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.