Galleri

Galleri Eva Harr

Om

I sine bilder leter kunstner Eva Harr etter landskapet bak landskapet. I galleriet på Reine kan du bli med på jakten.

Eva Harr debuterte som kunstner da han var 28 år. Gjennom sin over 40 år lange karriere har hun skal seg et solid renommé som maler og grafiker. Harr kommer opprinnelig fra Harstad, og er i dag bosatt i Oslo. Hun har hatt en lang rekke utstillinger i inn- og utland, og er innkjøpt av blant annet Nasjonalgalleriet.

I 2007 åpnet Galleri Eva Harr i Reine kultursenter. Galleriet presenterer en fast samling malerier fra hennes kunstneriske karriere, og et utvalg av hennes grafiske arbeider. Ifølge Eva Harr handler kunsten hennes om indre landskap. Og om å lete etter landskapet bak landskapet. Hun lar seg inspirere av den nordnorske naturen, døgnets ulike stemninger, lyset og mørket, nattens begynnelse og slutt – månens mektige symbolikk og innvirkning på våre liv. Gamle hus, tromsøpalmer, fjell og ulike himmellegemer er blant motivene som går igjen i bildene.

Kultursenteret er bygget opp i lokalene i det som tidligere var skolen på Reine. Mens utsiden av bygget ser ut omtrent som det gjorde da det ble reist, er innsiden modernisert og nærmest totalforvandlet av arkitekt Ole Tørklep. Eva Harr har atelier i byggets 2.-etasje, og vil jobbe derfra store deler av sommeren.

I tillegg til Galleri Eva Harr inneholder Reine kultursenter en utstilling av Karl Erik Harrs malerier. Sommeren 2020 blir det også premiere et bildespill av fotograf Trym Ivar Bergsmo, med musikk av Runa Bergsmo.

Visste du at…
… Eva har har utsmykket hurtigruten MS «Richard With»?

Galleri Eva Harr ligger i Reine kultursenter i det naturskjønne fiskeværet Reine. Herfra kan du ta løs på noen av de flotteste fjellturene i Lofoten. Blant annet er Reinebringen kjent for sin nydelige utsikt over Reinefjorden og Lofotveggen. Husk gode sko til turen.
Vel nede på landjorda igjen kan du drikke deilig kaffe og noe godt å bite i på Bringen kaffebar.

Avslutt dagen med en padletur i nydelig kveldslys.

Les mer

Fasiliteter

Aldersgrense
Aldersgrense

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.