Galleri

Galleri Dagfinn Bakke

Åpningstider

Tirsdag, onsdag, fredag – 11:00 til 15:00.
Torsdag – 11:00 til 19:00.
Lørdag – 11:00 til 14:00.
Også åpent på forespørsel.

Om

Hundrevis av litografier, akvareller, linoleumssnitt, avistegninger. I Galleri Dagfinn Bakke får du oppleve hele det vide spennet i den kjente lofotkunstnerens produksjon.

«Jeg formidler naturopplevelser. Jeg opplever landskapet i alle fasetter, dramatikken, skiftningene, kreftene.»

Slik valgte Dagfinn Bakke selv å beskrive sider av sin kunst. Og besøker du galleriet i Svolvær vil du snart se hva han la i disse ordene. Her er vakre nordlysakvareller, dystre mørketidsbilder, lyriske fjellformasjoner, bøttevis med ramsalt humor – og en unik sjanse til å bli kjent med den nordnorske naturen og lynnet.

Dagfinn Bakke (1933-2019) regnes blant landsdelens fremste og mest produktive bildekunstnere. Han har hatt en lang rekke separatutstillinger i Norge og utlandet, er innkjøpt av blant annet Nasjonalgalleriet og Riksgalleriet. Han har utsmykket flere offentlige bygninger, og hurtigruter. I sine vel 30 år som avistegner i Lofotposten produserte han over 30000 tegninger. Og han har illustrert mer enn 100 bøker.

I Galleri Dagfinn Bakke, som ble etablert i 1983 av Dagfinn og hans kone Mary, er en stor del av kunstnerens arbeid samlet. I dag drives stedet av parets sønn Einar Bakke.

Ved siden av Dagfinn Bakkes egen produksjon, byr galleriet på grafikk, foto, akvareller og keramikk fra over 40 av Bakkes kunstnervenner og kolleger. Deriblant Kaare Espolin Johnson, Gunn Vottestad, Lars Erik Karlsen, Kari Rindahl Endresen og Karin Lykke Groth.

Galleriet har et velutstyrt rammeverksted, og en liten bokhandel.

Visste du at…
…Dagfinn Bakke har illustrert alle bøkene om Oluf Rallkattli, skrevet av Arthur Arntzen?

Galleri Dagfinn Bakke ligger i Svolvær sentrum, om lag 100 meter fra hurtigrutekaia. Svolvær er den største byen i Lofoten, med et rikt utvalg av butikker, kjøpesenter, kafeer og restauranter. Et steinkast unna galleriet finner du Nordnorsk kunstnersenter og Lofoten krigsminnemuseum. Og i Lofoten kulturhus tett ved er det ofte konserter, festivaler og forestillinger.

Om du også vil ut i naturen har du et hav av muligheter i Svolvær, også om du vil leie kajakk eller sykkel.

Foto: Dan Mariner
Tekst: Christine Kristoffersen Hansen

Les mer

Fasiliteter

Aldersgrense
Aldersgrense
Spesielt tema
Sommer
Vinter

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.