Attraksjoner

SKREI – Lofotakvariet, Lofotmuseet og Galleri Espolin

Om

Bli kjent med Lofotens særegne natur, kultur og historie.

– Lofotakvariet –
Fisk og fascinerende sjødyr fra de lokale havområdene rundt Lofoten. Bli bedre kjent med det som rører seg under overflaten og gjemmer seg i dypet – fra sjøpølser til hoppekreps og et eget akvarium for skrei. Dagens store høydepunkt er mating av otrene og selene. Utstilling om fiskeri og havbruk. Kafé med sjøutsikt. Familievennlig!

– Galleri Espolin –
Det storslåtte Lofotlandskapet har inspirert mange kunstnere, men få er så avholdt som Kaare Espolin Johnson (1907–1994). Med sin karakteristiske skrapeteknikk skildret han kystfolkets liv bla. med illustrasjoner til boka «Den siste viking». I galleriet kan du se en imponerende samling og en vakker film hvor Espolin forteller om eget kunstnerskap. Museumsbutikk med lokalt kunsthåndverk.

– Lofotmuseet –
Det staselige hovedhuset stod ferdig i 1815, da Caspar Lorch var væreier i Storvågan. Her drev han utleie, fiskekjøp og eksport. I den hardeste vintertida kom flere tusen tilreisende til regionen for å være med på skreifisket. Kjenn på kontrasten mellom livet i hovedhuset og de autentiske rorbuene, og se de tradisjonelle trebåtene som ble brukt mens fisket enda foregikk med håndkraft.

SKREI ligger utenfor Kabelvåg, 15 min. kjøretur fra Svolvær. Vi har åpent hele året og tilbyr omvisninger og aktiviteter for voksne og barn. Spør oss om fellesbillett!

Les mer

Fasiliteter

Aldersgrense
Aldersgrense
Miljøsertifisering
Miljøfyrtårn
Spesielt tema
Sommer
Vinter

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.