Attraksjoner

925 Catrine Linder

Om

På galleriet 925 Catrine Linder bør du kun kjøpe noe om du virkelig mener det. Hvorfor? Fordi smykkene kan bli helt forelsket i deg!

Advarselen kommer fra kvinnen bak verkstedet, Catrine Linder. Målet hennes er å lage smykker som du ikke kan la være å prøve på. De skal de røre noe i deg, og til og med få deg til å føle at de kan styrke din personlighet. Først da kan du hente fram lommeboka. For når du har falt for smykket, kan du, ifølge kunstneren, være sikker på at kjærligheten er gjensidig.

Linder er oppvokst på Ankenes og bosatt i Stockholm. Smykkedesign og klatring har lenge vært hennes to store lidenskaper. Det var iveren for sistnevnte aktivitet som først førte henne til Henningsvær, og da hun i 2013 fikk mulighet å leie et gammelt radioverksted for å starte sitt eget smykkegalleri kunne interessene med ett kombineres. Linder jobber utelukkende med resirkulert materiale, og i tillegg til mer tradisjonelle smykker lager hun det hun selv kaller for «forfinet utstyr». En av kolleksjonene har fått navnet Radio, og består av blant annet halskjeder, armbånd og ørepynt laget av ulike deler og komponenter hun har funnet i det gamle verkstedet. Med RockHard har klatringen selvsagt også fått sin egen kolleksjon. Sikringsdelen, som kalles «friend», symboliserer trygghet og vennskap, og særlig armbåndene herfra har blitt svært populære både i og utenfor klatremiljøet.

Catrine Linder har fokus på lokale samarbeid, bærekraftig produksjon og gode etiske forhold i sitt arbeid, og tillegg til de eksisterende smykkekolleksjonene er det mulig å bestille spesialdesignede arbeid fra kunstneren.

925 Catrine Linder ligger like ved Lysstøyperiet, midt i Henningsvær. På Lysstøyperiet kan du kose deg med deilig kaffe og ferske kanelsnurrer. Er du mer sulten enn som så kan du ta en tur innom restauranten Lofotmat. Her står både fisk og kjøtt på menyen, og du er sikret rause og gode porsjoner av maten. Henningsvær er et mekka for klatreinteresserte. På Klatrekafeen i Misværveien kan du få god informasjon om de mange ulike mulighetene i nærområdet.

Les mer

Fasiliteter

Aldersgrense
Aldersgrense

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.