Aktiviteter

Wild Food Harvest Walk

Om

Oppdag noen av skattene som naturen har å by på under en koselig gåtur med en lokal guide i Lofoten. Lær hvordan du kan kjenne igjen forskjellige arter av den ville floraen, og hvordan vi faktisk kan bruke dem i hverdagen. På veien så vil vi lage te av planten

Under den lyse arktiske sommeren er naturen i nord full av liv. Vi vil invitere deg med på en vandring gjennom historiske landskap der du vil få et helt nytt perspektiv på det som gror rundt oss. Du vil også få oppleve noen tradisjonelle fiskeområder og se tørrfiskstativene som er så typiske for Lofoten.

Vi møtes på den søte lille øya Svinøya, rett utenfor Svolvær sentrum, på det vakre grønne området «»Kuba»». Svinøya er koblet til Svolvær med en lang bro, og du kan velge å komme med bil eller å starte vandringen litt tidligere og gå til fots. Din lokale guide vil ønske deg velkommen og gi alle deltakere deres egen termos som vi vil bruke for å brygge urtete under turen slik at vi får smake de gode arktiske smakene. Du vil også få noe læringsmateriell pluss penn og papir slik at du kan skrive notater om plantene vi skal lære mer om. Turen starter med en introduksjon rundt sikkerhet, og ting som er viktig å tenke på når man høster inn fra den ville naturen. Deretter drar vi, og nyter de vakre områdene på Svinøya. Underveis vil din guide vise forskjellige planter som gror vilt, og du får lukte og smake dem samtidig som du vil lære mer om hvordan du kan bruke dem. Bruk muligheten til å lære litt historie om regionen – og kanskje høre mer om noen lokale legender.

Etter en tepause fortsetter vi mot sjøen der vi bytter fokus fra planter på land, til det som gror under overflaten. Mye av sjøgresset som finnes langs kysten er spiselig, og fullt av bra vitaminer og næringsstoffer. Lær hvordan du kjenner dem igjen og hvordan du bruker dem, og utforsk de tradisjonelle fiskeværene med røde trehus, båter og de typisk norske tørrfiskstativene.

Dette er en smaksrik, morsom og lærerik sightseeing som vil gi deg en perfekt introduksjon til naturens eget spisskammers!

Tid: 14:00-16:30
Sesong: 1. juni – 15. september
Pris voksen: 650 NOK
Minimum ant. deltakere: 2

Dette er inkludert:
– Erfaren guide
– Personlig termos med tevann
– Papir, penn og læremateriell

Les mer

Denne vandreturen starter utenfor Børsen på Svinøya hvor guiden din vil møte deg. Den fysiske adressen er Gunnar Bergs vei 2.

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.