Aktiviteter

Midnight Wild Food Kayaking

  • Price

    1350 nok

Om

Bli med Pukka på en episk midnattstur med kajakk der du vil lære hvordan du kan plukke og bruke ville planter rett fra den arktiske naturen i vakre Lofoten. Vi kombinerer padling i spektakulær natur med morsom læring mens vi tar en kikk i naturens eget spisska

Lofotenøyene i Nord-Norge er et naturparadis, perfekt for kajakkpadling og for å være aktiv i naturen. Vi drar nytte av kystlandskapet og alle dets skatter under denne morsomme og lærerike turen der du vil bli introdusert til hvordan du kan bruke ville planter. Dette er en fantastisk mulighet til å være aktiv og utforske Lofoten på en miljøvennlig måte med lokale, kunnskapsrike guider.

Eventyret starter ved stranden i vakre Lyngvær, som ligger rundt 20 minutter med bil fra Henningsvær og Svolvær. Det er en naturskjønn beliggenhet med en vakker liten skjærgård og en koselig campingplass rett under fjellet. Her vil du garantert oppleve instagramvennlige motiver under midnattsolen! Våre dedikerte lokale guider vil møte deg for en introduksjon til turen og vil dele ut alt du trenger for å komme igang. Vi tilbyr premium kajakker og utstyr, og ingen tidligere erfaring er nødvendig for å bli med. Vi fokuserer på sikkerhet, og du vil få lette og praktiske instruksjoner uavhengig av hvilket nivå du er på.

Den første introduksjonen til bruk av planter vil skje på land. Senere vil vi ta med oss noe av det grønne vi finner mens vi padler gjennom det turkise vannet til en koralløy i nærheten.
På veien vil vi også plukke med oss sjøplanter. Den uberørte øya vi padler til har en hvit paradisaktig strand der vi går i land. Utsikten over det arktiske landskapet sent på natten er spektakulært når midnattsolen sprer gyldent lys over vannoverflaten. På øya er det nok med tid til å utforske, og til å finne flere viltvoksende planter vi kan bruke.
Vi lærer deg å kjenne igjen forskjellige arter av floraen, hva de kan brukes til, og til slutt vil vi prøve enkel steking og smaking av det vi har høstet inn. Alle deltakere får en termos med varmt vann så de kan lage en god kopp te laget av det vi har plukket.
Vi serverer også sandwich for å holde energinivået oppe. Sammen vil vi sitte rundt bålet og nyte øyeblikket på dette magiske stedet.

Vi padler tilbake fulle av kunnskap og inntrykk – og mest sannsynlig med et nytt blikk på det som vokser rundt oss!

Tid: 20:00
Sesong: 1. juni – 15. september
Pris voksen: 1350 NOK
Minimum ant. deltakere: 4

Dette er inkludert:
– Sertifisert instruktør
– Kajakk og utstyr av høy kvalitet
– Tørrdrakt
– Smørbrød & kaffe

Les mer

Denne turen starter fra Lyngvær Camping som ligger på adressen Valhallveien 21, 8313 Kleppstad, og kajakkinstruktøren din vil møte deg der 5-10 minutter før opplevelsen starter.

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.