Aktiviteter

Lofoten topp 5 – Sightseeing & Fotografering

  • Duration

    8t

  • Price

    1350 nok

Om

På denne turen gjennom Lofoten har vi håndplukket 5 lokasjoner å utforske og fotografere. En fantastisk dag, der du kan se det beste av Lofoten sammen med erfarne guider.

Lofoten er en av Norges mest kjente sommerdestinasjoner, og det lever opp til sine forventninger med sitt fantastiske fjordlandskap med høye fjell og billedskjønne fiskevær. Fotografer og eventyrere fra hele verden finner sin perfekte lokasjon for fotografering og utforsking av arktisk natur her. Denne guidede turen rundt i Lofoten starter i fiskeværet Svolvær, hvor du møter guide og sjåfør. Våre profesjonelle sjåfører og erfarne guider gjør denne turen interessant og lærerik hvor du får se masse av hva Lofoten har å tilby, og hvorfor øygruppen er så kjent.

Vi kjører via smale svingete veier, og det er lett å drømme seg bort i landskapet rundt. Guidene våre er kjente i området og har basert ruten på 5 stop som vil gi deg det beste Lofoten har å tilby på en dag på eventyr. Vi tilbyr en trygg og komfortabel reise rundt om på øygruppen, og du vil ha god tid til å ta bilder og spørre spørsmål.

Noe av det du vil oppleve i løpet av denne turen er små tradisjonelle fiskevær, dramatiske fjell, hvite sandstrender, tørrfisk, nydelig landskap med karakteristiske små veier, alt du kan se for deg i en dag på farten i Lofoten!

På grunn av vær og trafikkforhold kan ruten endres for å tilpasses dette. Likevel, les mer om de 5 lokasjonene vi vil utforske sammen med deg under:

1. Kabelvåg

Kabelvåg er et historisk fiskevær, ca 5 kilometer /10 minutter i bil, fra Svolvær. Denne bygden er et populært reisemål og perfekt å besøke på en dagstur. Atmosfæren er unik, med blandingen av det historiske og moderne kystsamfunnet. Kabelvåg er kjent som fiskevær, og skreifiske. I middelalderen var Kabelvåg et av de viktigste stedene for fiske i regionen og var en av grunnene til at Nordland sto for 80% av all eksport i Norge i det 13. århundret med den tradisjonelle tørrfisken.

Kabelvåg har flere spor av bosetninger fra sen steinalder, og i Kabelvåg finner du også Lofoten Museum, Lofotenakvariet & Vågan Kirke (kjent som Lofotkatedralen).

2. Hauklandstranda

Hauklandstranda er en av Lofotens mest kjente strender og turmål, lokalisert på vestsiden i Lofoten. Vannet kan gi karibiske vibber, og i kombinasjon med det dramatiske fjellandskapet rundt er det lett å forstå den det er kåret til Norges fineste strand og et mål i seg selv for fotografer og besøkende fra hele verden.

Stranden er Lofotens badestrand, selv om temperaturen i vannet sjelden strekker seg over 15 grader kan man se at lokale og besøkende kaster seg i det når solen varmer.

3. Reinebruene

Reinebruene er godt egnet for fotografering og er i den ytre delen av Lofoten. Breisundet bru samler Hamnøya og Toppøya, og er en av de mest populære utkikksplassene i Lofoten.

Logistikk på dette lille området kan være en utfordring, på grunn av antallet besøkende, men det lønner seg i form av fantastisk utsikt og det er en fin sjanse til å strekke på bena. Tradisjonelt sett var Hamnøy-Reine samlet via ferge, men ble i 1981 erstattet med bruene, Storvalen bru og Breisundet bru.

4. Sakrisøya

Sakrisøya er en liten øy nord for Reine og vest for Reinebruene. Det er kanskje dagens mest fotogene øy (om ikke den mest fotogene øyen i hele Skandinavia) og det er hver dag mange besøkende som reiser via det lille fiskeværet som er en drøm for enhver fotoentusiast.

Her finner vi fiskebruk, rorbuer, dukke & leketøymuseum.

5. Reine

Reine er et lite fiskevær, lokalisert i den ytre delen av Lofoten. Tettstedet tiltrekker tusenvis av mennesket hvert år, og er et kjent mål for fotografer. Befolkningen på litt over 300, og de idylliske omgivelsene med hav og dramatiske fjell, skaper gode rammer for uforglemmelige sommerdager i nord. Reine er lokalisert sørvest for Sakrisøya, og mens vi kjører gjennom via smale veier og små bruer vil du få en se et landskap som kan ta pusten fra enhver.

På vestsiden av Reine, finner vi den kjente toppen Reinebringen, en fjelltopp som gir en spektakulær utsikt over Reine. Turen i seg selv er ca 1-1,5 time og utsikten er kjent etter å ha vært i mange magasiner, blogger og bilder fra toppen brukes ofte for å markedsføre Lofoten som destinasjon.

Tid: Daglig 08.30-16.30
Sesong: 1. juni – 31. august
Pris voksen: 1350 NOK
Pris barn (3-12 år): 700 NOK
Pris barn (0-2 år): Gratis
Minimum ant. deltakere: 4

Hva er inkludert
– Møtested sentralt i Svolvær
– Guidet tur av 5 fantastiske lokasjoner i Lofoten
– Sertifisert sjåfør og erfaren guide
– Lett piknik med varm drikke på en fint lunsjsted
– Nøtter og sjokolade
– Liten bildepakke levert til deg innen 3 dager
– Gratis lån av tripod til ditt kamera (på forespørsel)

Viktig informasjon om turen og eventuelle ruteendringer:
På grunn av mye trafikk i området og værforhold kan klokkeslett og planlagte stopp endres/erstattes pga. av nevnte faktorer ute av vår kontroll. Vi garanterer likevel en fantastisk sightseeingtur, med flere spektakulære stopp rundt om i Lofoten.

Les mer

Torget, 8300 Svolvær. Se etter vår salgsstand på torget i Svolvær (Nært Thon hotel)

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.