Aktiviteter

Lofoten: Private Local Food Tour from Svolvær

  • Duration

    8t

  • Price

    1690 nok

Om

Matvandring med fokus på Lofotens bærekraftige gastronomi, hyllesten av matvarer i sesong, de lidenskapelige produsentene og regionens kulinariske tradisjoner.

Lofoten har mye mer å by på enn tørrfisk og lam! Denne matvandringen lar deg oppleve en side av Lofoten du ikke har sett før, en side med fokus på økoturisme og bærekraftig gastronomi som hyller ingredienser i sesong, lidenskapelige produsenter og tradisjonsrike matvarer.

Matvandringen starter fra Pukka’s basecamp I Svolvær og etter en kjøretur i det vakre landskapet er første stopp på Aalan gård. Her får du møte den vennlige familien Åland som driver gården med geiter og en flott urtehage. Du får også smake på den prisvinnende osten Capra, som blant annet ble kåret til årets produkt i NM i gardsost og vant bronse i World Cheese Awards. Osten lages på deres eget ysteri, av melk fra egne geiter, noe som er ganske uvanlig.

Neste stopp er grønnsakshagen Polarhagen, som drives av det unge paret Parsa og Lisa. De benytter seg av tradisjonelle gårdsbruksteknikker i samspill med naturens rytme for å dyrke marken uten store maskiner. De gir deg en omvisning på gården og viser hvordan man kan dyrke mark på en klimavennlig fornybar måte. I tillegg er Parsa en mester i å lage pizza med smakskombinasjoner fra grønnsakshagen, og du får naturligvis smake.

Etter lunsj fortsetter vi til Uttakleiv strand for en kaffepause, og videre til fiskeværet Napp hvor du får møte Angelita og Tamara som på bærekraftig måte høster tang og tare og driver selskapet Lofoten Seaweed. Deres lidenskap for miljøet, bærekraft og et friskt hav la grunnlaget for bedriften som gjør stor suksess med salg av tang og tare for bruk i matlaging. De viser hvordan de høster fra havet, helsefordelene med tang og tare, og hvordan man bør benytte tang og tare i det daglige kostholdet.

Vi avslutter med retur til basecampen i Svolvær, og du vil føle deg beriket av de nye smakene og livsstilene du har møtt på matvandringen nord for polarsirkelen.

Tid: 09.00-17:00
Sesong: 1. juni – 31. august
Pris voksen: 1690 NOK
Minimum ant. deltakere: 8

Les mer

Møt opp på vår basecamp i Kirkegata 17 i Svolvær, 5-10 minutter før avgang.

Fasiliteter

Spesielt tema
Sommer

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.